André Dierick

Mijn nieuwe boek

 

LANGS DE AFGROND

 

Na het schrijven en het laten uitgeven van twee autobiografische boeken, wilde ik over een heel ander onderwerp schrijven. Bij toeval liep ik tegen een onderwerp aan waar ik zelf niet zo snel op zou zijn gekomen. In het boek beschrijf ik hoe dat is gegaan via het taalproject Samenspraak waar ik al jaren vrijwilliger ben.

 

Mijn nieuwe boek ‘Langs de afgrond’ is verkrijgbaar bij uitgever Elikser en in de boekhandel onder ISBN 9789463654791. Rechtstreekse bestellingen bij de uitgever worden gratis verzonden: https://www.elikser.nl/langs-de-afgrond.htm 

 

Hoofdpersoon in mijn boek is Tomasz, een twintiger die zijn land Polen is ontvlucht. Hij had daar verschillende redenen voor. Een daarvan was zijn verslaving aan alcohol en drugs. Tomasz wilde in een heel andere omgeving van zijn verslaving af zien te komen. Hij werd arbeidsmigrant in Nederland.

 

Zijn pogingen om af te kicken worden in dit boek uitvoerig beschreven. Hoe zijn geliefde Rosa daarmee omging en of het haar lukte Tomasz trouw te blijven is een belangrijk thema in dit verhaal. Een ander thema is de manier waarop Tomasz met doorzettingsvermogen probeert een mooie carrière op te bouwen.

 

Fragment van de achterflap

 

Dit boek ‘Langs de afgrond’ geeft een indringend beeld van een man in gevecht met zijn verslaving aan alcohol en drugs. Een prachtig, diepgaand en boeiend verhaal.

 

Inleiding

 

Tomasz keek me met vochtige ogen aan. Het was hem gelukt om eindelijk dat ene verhaal te vertellen. Lang aarzelen en steeds uitstellen was daaraan voorafgegaan. Hij wreef een paar keer over zijn ogen en toen verscheen plotseling een glimlach. Met die blik bleef hij me een poos aankijken. Ik had me zo laten meeslepen in zijn verhaal, dat ik niet direct wist hoe ik moest reageren. Veel van zijn eerdere verhalen hadden mij geraakt, maar deze keer was het anders. Als niet eerder begreep ik welke enorme weg hij had afgelegd.

Inhoud

   

       Inleiding        

 1. Samenspraak
 2. Jonge jaren
 3. Weg uit Polen
 4. In Nederland
 5. Gebruik
 6. Communicatie
 7. Poolse herinneringen
 8. Leven omgooien

   

  1. Vijf woonplekken
  2. Terugval
  3. Verblijf in Portugal
  4. Behandeling
  5. Damage letters
  6. Werk in Nederland
  7. Roza
  8. Zoutelande
  9. Laatste leerpunt

    

   1. Klus in Duitsland
   2. Storingsdienst
   3. Nieuw huis
   4. Discjockey
   5. Vader
   6. Tweestrijd         

          Epiloog

    

   Rechtstreekse bestellingen bij de uitgever worden gratis verzonden: https://www.elikser.nl/langs-de-afgrond.htm 

   Bezoekersteller