André Dierick

 

Mijn eerste boek

 

Mijn eerste boek is uitgegeven in 2009 bij uitgever Elikser met als titel "In ons vak is nooit iets zeker".  

 

Citaat

“Als dokter Roelofs aanstalten maakt om Netties kamer te verlaten stel ik nog één vraag. Ik wil weten of met die operatie alle gevaar geweken zal zijn.

Aarzelend en duidelijk zoekend naar een antwoord kijkt de man mij aan. Waarom zegt hij nu niet meteen dat dit zo is. Wat aarzelt hij nu? Toe man, zeg het ons. Zeg dat alle kwaadaardigheid dan voorgoed is uitgebannen.

Na een stilte die eindeloos lijkt zegt hij, weer met die zachte stem: "In ons vak is nooit iets zeker."

 

Aanbeveling

In dit boek vertelt André Dierick over het ziekbed van zijn vrouw en over wat dat voor het gezin betekende. Het boek gaat verder dan het onderwerp kanker door de beschrijving van de liefdevolle relatie tussen twee mensen, binnen een gezin met desondanks toch momenten van grote eenzaamheid en alleen staan in doorslaggevende beslissingen.

Zijn boek onderscheidt zich van veel van soortgelijke boeken en romans door de openhartige beschrijvingen van emoties van een man. Het gaat daarom niet alleen over de hoofdpersoon Nettie maar vooral ook over de man naast haar. De schrijver hoopt zo ook mannelijke lezers aan te spreken.

Dierick heeft een prachtige, heel openhartige stijl waarmee hij de lezers raakt en ontroert.

Mijn tweede boek

Mijn tweede boek is uitgegeven in 2020 bij uitgever Elikser met als titel "Over leven na verlies". 

 

Na anderhalf jaar schrijven en herschrijven is onlangs bij Uitgeverij Elikser mijn nieuwe boek verschenen onder de titel “Over leven na verlies”. Eerder schreef ik al een boek onder de titel “In ons vak is nooit iets zeker” (zie elders op deze website). Het nieuwe boek is een soort vervolg daarop. Voor degenen die mijn boek aanschaffen hoop ik dat mijn schrijfwerk aan de verwachtingen voldoet. En natuurlijk zal ik het fijn vinden als je t.z.t. laat weten wat je van mijn boek vindt.

 

Fragment van de achterflap

André Dierick werd in zijn leven meerdere keren geconfronteerd met verlies. In dit boek laat hij zien, wat hem er steeds doorheen heeft geholpen en hoe hij zijn verdriet heeft verwerkt, waarbij levenskunst een onmisbaar ingrediënt was. Een inspirerend en herkenbaar boek over het thema verlies.

 

Citaat

Van alle keren dat ik iets moest loslaten in mijn leven was het loslaten van Margo de moeilijkste keer. Het was ook anders dan toen mijn geliefde Netty uit mijn leven werd gerukt. Ik was toen veertig en stond midden in de maatschappij, op het hoogtepunt van mijn carrière, wat later bleek. De kinderen en mijn baan eisten alle aandacht op. Ik nam geen ruimte om dat verlies te ervaren, waardoor het jarenlang telkens kon terugkeren.

 

 

Het boek is te bestellen rechtstreeks bij Uitgeverij Elixer: https://www.elikser.nl/over-leven-na-verlies.htm 

en ook verkrijgbaar in de boekhandel onder ISBN 9789463652452

Maak jouw eigen website met JouwWeb